Gå till innehåll

FRI FRAGT VED KØB OVER 499,- | LEVERING 1-2 DAGE

ER BAMBUSVISKOSE ANTIBAKTERIELT?

Det har længe været kendt at bambus er antibakterielt og man har troet at disse naturlige antibakterielle egenskaber bliver overført til det færdige tekstil (bambusviskose). Men nyere studier viser at de antibakterielle egenskaber bliver nedbrudt når bambus omdannes til fibre.

Til trods for det har sideløbende studier vist, at alle typer af viskose alligevel har bedre antibakterielle egenskaber end f.eks. bomuld og polyester. Det skyldes at zinken, som i medicinindustrien er kendt for sine bakteriedræbende evner, faktisk bliver siddende i fibrene ved fremstilling af viskose. Det er denne lille rest af zink, der gør viskosetekstiler mere antibakterielle end andre tekstiler.

Zink er et spormineral og findes naturligt i alle kroppens celler og kropsvæsker. Vi får vores daglige indtag af zink igennem vores kost, da zink optages i tarmene. Den zink der sidder i viskosen,
bliver dog ikke optaget i kroppen, men har udelukkende en effekt på bakterier udenpå kroppen.

Bambusviskose er ligeledes mere absorberende og hurtigtørrende end f.eks. bomuld og polyester, og disse to egenskaber sammen med zinken medvirker til at bakterier ikke får nær så gode leveforhold i bambustekstiler. Dermed kan vi undgå mange lugte og gener ved at vælge bambus frem for bomuld eller polyester. Til dette skal tilføjes at varerne i vores webshop er OEKO-TEX standard 100-certificerede og dermed testet for skadelige kemikalier.

Stäng (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

SHOPPINGKORG