Gå till innehåll

FRI FRAGT FRA 499,- | LEVERING 1-2 DAGE

HVAD ER EARTH DAY?

Earth Day, eller jordens dag, falder hvert år den 22. april for at gøre opmærksom på miljø- og klimaspørgsmål. Alle, der har lyst, kan være
med til at fejre dagen ved at deltage i demonstrationer, både fysiske og digitale. Du kan også brug dagen til at tænke over dit eget forbrug, og hvad du selv kan gøre for en bedre fremtid for vores jord.

HISTORIEN BAG EARTH DAY

Fejringen af ​​Earth Day er størst i USA, som også er det land, hvor Earth Day blev etableret i 1970 af senator Gaylord Nelson. Men dagen fejres i mere end 175 lande, også her i Danmark. I 2009 udpegede FN den 22. april til internationale Moder Jord dag for at sætte yderligere fokus på jordkloden, og hvordan den i virkeligheden har det. Klimaændringer, forstyrret biodiversitet, have fyldt med plastik, ekstremt vejr, oversvømmelser og skovbrande er blevet hverdagskost. Det skal ikke gå ubemærket hen.

PLANETEN MOD PLASTIKKEN

Årets tema for dagen er planeten vs. plastikken. Organisationen bag Earth Day ønsker at forene alle i kampen for at reducere produktionen af ​​plastik med 60 % inden 2040. Målet er at skabe en fremtid helt uden plastik.

For at opnå målet vil de:

1. Øge bevidstheden om, hvor skadeligt plastik er for både
mennesker, dyr og miljø

2. Udrydde al brug af engangsplastik

3. Sætte en stopper for fænomenet fast fashion og de enorme
mængder plast, der produceres og bruges i fast fashion-industrien

4. Investere i innovative teknologier og materialer for at
skabe en plastikfri verden

LIGE SÅ RELEVANT I DAG

Hvorfor er dette lige så vigtigt i dag – hvis ikke vigtigere – end det var i 1970, da Earth Day blev skabt? Vores miljø er alt, hvad der omgiver os, og i dag er der plastik overalt. Også i vores kroppe! Plasten, der engang var en fantastisk og nyttig opfindelse, er blevet en trussel mod alt, hvad der lever på jorden. Der er mikroplast i det vand vi drikker, den mad vi spiser og den luft vi indånder.

HVAD KAN DU SELV GØRE?

Vælg vandflasker du kan bruge igen og igen. For hver engangsplastikflaske du køber, er der brugt syv gange så meget vand til at lave den flaske, end hvad den Indeholder. Og hvis den ikke bliver genbrugt korrekt, ender den måske ude i naturen eller i havet.

Vælg stofposen frem for plastikposen. Sidste år blev der produceret 500 milliarder plastikposer på verdensplan. Det er 1 milliard poser i minuttet. Mange af disse plastikposer bruges i meget kort tid af os mennesker, men i naturen lever de længe.

Vælg certificeret tøj, du kan bruge i længere tid. Fast fashion-industrien bidrager til overforbrug og tøjet ender desværre hurtigt i skraldespanden. Kun en brøkdel af det bliver genbrugt. Kig efter FSC®-certificeret tøj fra ansvarligt skovbrug og OEKO Tex-mærket tøj uden skadelige kemikalier. Og sig nej tak til hurtige trends.

Du kan læse mere om FSC® her. Og læse mere om OEKO-Tex her.

Du kan læse mere om Earth Day og årets tema her: https://www.earthday.org/

Stäng (esc)

Vi løfter sammen i flok

Fra og med 11. april koster det 29,- at få pakken sendt til nærmeste pakkeshop, uanset hvor meget du handler for. På den måde er alle med til at betale for fragten.

Læs mere om levering her

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

SHOPPINGKORG