Gå till innehåll

GRATIS FRAKT ÖVER 699,- | LEVERANS 1-3 DAGAR

Produktion

Den lyocellviskose, der anvendes i Copenhagen Bamboo-tøj, er lavet af bambusfibre og bearbejdes i overensstemmelse med lyocellmetoden, som er en mindre skadelig produktionsmetode til fremstilling af MMCF'er – menneskeskabte cellulosefibre. MMCF'er er en fælles betegnelse for cellulosebaserede materialer, hvor det naturlige råmateriale – cellulose (normalt træ) – er blevet kemisk bearbejdet til MMCF-fibre.

Den konventionelle produktion af MMCF'er har længe været stærkt kritiseret, da produktionen kræver giftige kemikalier som natriumhydroxid og carbondisulfid. Disse stoffer udgør alvorlige risici for skade, ikke kun for de mennesker, der arbejder i produktionsfaciliteterne, men også for miljøet på grund af udledning af forurenet vand.

I fremstillingen af lyocell er disse risici for skadelig påvirkning blevet reduceret. Med lyocellmetoden opnås en mere miljøvenlig produktion, fordi den eneste nødvendige kemikalie er aminoxid, som er et ufarligt opløsningsmiddel. Derudover foregår produktionen i lukkede kredsløb, hvor 99% af opløsningsmidlet genanvendes. Dette betyder også, at der er betydeligt mindre vand, der kræves for at producere lyocell, og ingen forurenet vand ender i vores naturlige økosystemer.

FSC®-CERTIFICERET LYOCELL

Tøj fra Copenhagen Bamboo bærer stolt FSC® Mix-certificeringen, hvilket betyder, at dets råmaterialer består af en blanding af bambusviskose fra FSC®-certificerede skove og andre FSC®-kontrollerede kilder, økologisk bomuld samt elastan og polyester. FSC® er traditionelt mest kendt fra papir- og møbelprodukter, men de samarbejder også med tekstilindustrien for at sikre, at træbaserede tekstilfibre som rayon, viskose, modal og lyocell stammer fra ansvarligt forvaltede skove.

FSC® arbejder ud fra ti grundlæggende principper når de certificerer skove over hele verden. Disse grundlæggende principper kræver blandt andet, at skovejere overholder gældende love og regler, aldrig høster mere end naturen kan reproducere, og beskytter truede arter, vandløb og biodiversitet. Men en betydelig del af FSC's arbejde fokuserer også på det sociale aspekt, hvor grundlæggende arbejdsrettigheder, retfærdig løn, gode arbejdsforhold, kønsligestilling og retten til kollektive forhandlinger understreges.

Dette sikrer, at arbejdere i certificerede skove har adgang til relevant uddannelse, retfærdig løn og beskæftigelsessikkerhed med hensyn til både sundhed og sikkerhed. Certificeringen betyder også, at skovejere skal prioritere lokal arbejdskraft og aktivt bidrage til den økonomiske og sociale trivsel i det lokale samfund. Den kræver også, at de respekterer de oprindelige folks ret til at bo i skoven og bruge dens ressourcer.

Den bambus lyocell vi bruger i vores tøj er både OEKO-Tex Standard 100 og FSC®-certificeret.

FSC®-CERTIFICEREDE PRODUKTER

COPENHAGENBAMBOO.COM HAR EN FSC® VAREMÆRKELICENS – FSC® N003469.

Dette betyder, at vi er godkendt af FSC Danmark til at anvende FSC®-mærker i kommunikationen og markedsføringen af FSC-mærkede produkter. FSC-mærket på vores produkter betyder, at de er lavet af bambus og træ fra FSC®-certificerede skove og andre kontrollerede kilder.

Det er vigtigt for os at passe på vores skove og holde dem fyldt med liv, så nutidige og kommende generationer kan nyde dem. Vores Copenhagen Bamboo-kollektion er FSC®-certificeret. Det betyder, at tøjet indeholder bambus og træ fra ansvarligt forvaltede FSC®-certificerede skove.

Ved at vælge FSC®-certificerede produkter hjælper du med at passe på verdens skove.

Stäng (esc)

Vi løfter sammen i flok

Fra og med 11. april koster det 29,- at få pakken sendt til nærmeste pakkeshop, uanset hvor meget du handler for. På den måde er alle med til at betale for fragten.

Læs mere om levering her

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

SHOPPINGKORG