Gå til indhold

FRI FRAGT FRA 399,- | LEVERING 1-2 DAGE

Fremstilling af bambusviskose

Bambus er det man i tekstilsprog kalder en kemofibermed underkategorien regenererede fibre.

En regenereret fiber laves på grundlag af naturens egnekemiske forbindelsesprog bliver udvundet af bambus, træ, bomuldsaffald og lignende planter og plantedele
med et højt celluloseindhold. De har ofteen smuk glans og krøllermindre og er nemmere at få rene end eksempelvis bomuld.

Det startede med udviklingen af viskose tilbage i slutningen af 1800-tallet og senest er fremstillingsmetoden Lyocell kommet til i starten af 1990’erne, da man ønskede en fremstillingsmetode som var mindre belastende for miljøet.

"Vi fokuserer på mere miljøvenlig produktion"

FREMSTILLING AF VISKOSE

I overordnede træk bliver plantematerialet først skåret i mindre stykker (træflis). Derefter bliver det opløst til en grød og cellulosen udtrækkes.

Den sirupslignende substans kaldes schmelze. Dernæst bliver presset igennem en spindedyse, en tragt med små huller.

De stråler der kommer ud bliver trukket til den ønskede tyndhed, hvorefter fibrene bliver afkølet, vasket, tørret og til sidst opviklet på nøgler som uendelig langt filamentgarn.

"Lyocell kom til i starten af 1990’erne"

FREMSTILLING AF LYOCELL

Lyocell-metoden er meget lig den ovenfor beskrevne proces med den ene, meget vigtige, forskel at Lyocell-metoden foregår i et lukket kredsløb og at man genbruger de kemikalier der bliver brugt i nedbrydningsprocessen.

Netop disse kemikalier i nedbrydningsprocessen har man endnu ikke formået at finde et miljøvenligt alternativ til, derfor har man skabt et system der genbruger omkring 99% af kemikalierne. Derudover kræver denne metoder betydeligt mindre vandforbrug end den klassiske viskosefremstilling.

Det er måske godt at fortælle at Lyocell er det samme om Tencel, men navnet Tencel må kun bruges når det kommer fra den østrigske fabrik Lenzing, som er dem der er længst fremme på de miljøvenlige produktionsmetoder.

Størstedelen af det tøj vi sælger her hos bambustøj.dk er FSC®- og OEKO-TEX certificeret. Du kan læse mere om FSC®-certificeringen her og OEKO-TEX certificeringen her.

Luk (esc)

Vi løfter sammen i flok

Fra og med 11. april koster det 29,- at få pakken sendt til nærmeste pakkeshop, uanset hvor meget du handler for. På den måde er alle med til at betale for fragten.

Læs mere om levering her

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

INDKØBSKURV