Gå til indhold

FRI FRAGT OVER 299,- | LEVERING 1-2 HVERDAGE

FSC®-mærket er forbrugerens sikkerhed for ansvarlig skovdrift.

Dette kræver certificering. Alle med en certificering kontrolleres minimum én gang årligt ved et kontrolbesøg, og derudover foretages der også uanmeldte kontrolbesøg efter behov.

FSC® er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC® hverken producerer eller sælger varer. Du finder FSC®-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.

Det kan du, fordi der i en FSC®-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC® en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.


Du finder FSC®-skove i hele verden, lige fra vores hjemlige danske skove til regnskovene i Sydamerika og bushskovene i Østafrika.

MILJØ ANSVARLIGHED

Op mod 20% af verdens menneskeskabte CO2-udslip stammer fra fældning og afbrænding af skove.Det svarer til den mængde CO2, som det ville koste at sende 8 mio. mennesker med fly fra London til New York hver eneste dag. Det sker, fordi der ifølge FAO hvert år forsvinder skov svarende til et areal på 3 gange Danmarks størrelse.Områderne, hvor skoven var, omlægges oftest til anden brug som eksempelvis marker eller plantager.

Det giver derfor rigtig god mening at passe på skovene og sikre, at fremtidige generationer kan få gavn af dem. Det betyder dog ikke, at vi skal holde op med at bruge skovene eller træ i det hele taget. Træ er et CO2-venligt materiale, hvis det har en ansvarlig oprindelse.Så der er god fornuft i at bruge træ og papir, som vi plejer, det skal bare være med omtanke – med FSC-mærket.

I en FSC®-certificeret skov fældes træerne skånsomt og bredt, så skovdækket holdes så konstant som muligt. Samtidig bevares sjældne planter, kilder og vandløb beskyttes.Skovens drikkevand og vandløb bevares på den måde naturligt og sikres mod forurening.

I nogle skove kan det dog være tilladt at lave ren afdrift af et sammenhængende område ad gangen – eksempelvis i nåletræsskove, da disse er følsomme over for plukvis fældning.I disse skove skal man stadig arbejde med korridorer, som sikrer at dyr og planter kan spredes mellem områder, og man skal naturligvis stadig leve op til resten af de strenge regler om FSC® – som eksempelvis fredning af områder i skoven, beskyttelse af truede arter af dyr og planter, osv.

SOCIAL ANSVARLIGHED

FSC® beskytter indfødte- og lokale befolkninger i skove verden over – lige fra samerne i Nordsverige til indianere i Sydamerika.

I en FSC®-certificeret skov er de indfødte sikret ret til at bruge skovene, som de altid har gjort. Desuden får de lov til at frede hellige pladser og kan bevare deres bosteder og jagtområder.

Lokale får også mulighed for at arbejde i skoven, hvilket betyder, at lokalbefolkningen kan få en indtægt fra den skov, de bor ved, og samtidig mulighed for en uddannelse i skovdrift.


Desuden skal en procentdel af den samlede indtægt fra skoven bruges til at støtte lokalsamfundet. Det kan betyde støtte til skoler, infrastruktur, vandforsyning og lignende. FSC® sikrer også, at skovarbejderne får forsamlingsret, så de kan danne fagforeninger. Samtidig sikres de en fair løn, sikkerhedsudstyr og andre sociale rettigheder.

ØKONOMISK ANSVARLIGHED

FSC®-systemet er unikt, fordi både økonomiske, miljømæssige og sociale interesser varetages. Det betyder, at når man køber FSC®-certificerede varer, så er det varer, der er handlet på normale og lovlige markedsvilkår og ikke som en tilskudsordning til producenten.

Denne økonomiske vægtning har stor betydning for beskyttelsen af verdens skove. Det betyder nemlig, at skovejerne får en ordentlig pris for deres træ og dermed ikke fristes til at fælde og brænde skovene for at tjene hurtige penge.


Derimod motiveres skovejerne til at drive skovene med omtanke for også i fremtiden at kunne tjene penge på den. På den måde kan også de kommende generationer få gavn af skovene samtidig med, at dyr og planter beskyttes.

Luk (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Søg

INDKØBSKURV